GlobeTracker nije obicna turisticka agencija, vec udruzenje gradjana na bazi clanstva koje svojim clanovima pruza konsultantske usluge u vezi sa avanturistickim turizmom.

GlobeTracker udruzenje gradjana nije turisticka agencija i nije organizator avantura, niti vrsi prodaju turistickih aranzmana drugih agencija vec svojim clanovima omogucava koriscenje usluga lokalnih agencija na dalekim destinacijama van Evrope po najpovoljnijim trzisnim uslovima.

Lokalne turisticke agencije su organizatori koji osim preporuka i rezervacija smestaja, i prevoza orgaznieuje sve aktivnosti i istrazivanja cime se kvalitet avantura dize na mnogo visi nivo, a pomaze se razvoju lokalnih zajednica sto je jedan od ciljeva GlobeTracker udruzenja.

Za clanstvo u GlobeTracker udruzenje potrebno je samostalno kupiti avio kartu za neki od prirodnjackih/avanturistickih/istrazivackih/regionalnih projekata.

Clanstvo u GlobeTracker udruzenju je u promotivnom periodu BESPLATNO, a clan se postaje tek po pristizanju na destinaciju i potpisivanjem pristupnice udruzenju za ucesce na istrazivacko/avanturisticko/prirodnjackom/regionalnom projektu. Kupovinu avio karte je potrebno obaviti pre ucesca na projektu, odnosno pre clanstva u udruzenje. Kupovina avio karte je neophodan, ali ne i dovoljan uslov za clanstvo u udruzenje – avio karta se kupuje na poverenje.

GlobeTracker ne prodaje aviokarte. Postojeci clanovi GlobeTracker udruzenja pruzaju pomoc potencijalnim clanovima u pronalazenju najpovoljnije opcije za kupovinu avio karte, koju potom potencijalni clan kupuje direktno od aviokompanije ili neke turisticke agencije.

Trenutno aktuelne avanture za koje se možete prijaviti možete pronaći ovde.